cakepops!


Cakepops med pepparkakssmak
ca 25 st. Tid: 1 h
1 mjuk pepparkaka (ca 220 g)
100 g cream cheese
ca 25 grillspett
200 g vit choklad
godis (till hatt, näsa etc) och silverkulor
1. Mosa kakan (har du bakat den själv – den ska vara avsvalnad) med en gaffel i en bunke. Tillsätt cream cheese och knåda ihop med händerna.
2. Forma bollar stora som fem- och tiokronor, och kanske någon kon som kan bli julgran. Lägg på fat och när du rullat alla, ställ in i frysen för att stelna ca 30 min.
3. Sätt bollarna på grillspett och låt dem forma en snögubbe. Spettet sätter du sedan i en kruka eller bunke fylld med strösocker.
4. Smält chokladen. Jag tycker vattenbad är enklast att hantera. Då kokar du upp vatten i en kastrull, lägger på en tallrik med chokladen i och låter den smälta medan vattnet puttrar sakta.
5. Doppa popsen i chokladen och ställ tillbaka i sockerskålen så de får stelna, fast inte riktigt. Enklast att dekorera är nämligen när de ‘halvstelnat’. Fast vill man går det också fint att doppa varje del (ögon, hatt..) i smält choklad och fästa på den stelnade snögubben.
6. Bjud dina vänner på adventsfika och låt dem smaka deras första cakepops!