cakepops!

Trillade in på icas studentblogg och hittade dessa söta små kreationer. Det måste såklart testas någon dag, jag tror det här kan bli årets julgodis!



Cakepops med pepparkakssmak
ca 25 st. Tid: 1 h

1 mjuk pepparkaka (ca 220 g)
100 g cream cheese
ca 25 grillspett
200 g vit choklad
godis (till hatt, näsa etc) och silverkulor

1. Mosa kakan (har du bakat den själv – den ska vara avsvalnad) med en gaffel i en bunke. Tillsätt cream cheese och knåda ihop med händerna.
2. Forma bollar stora som fem- och tiokronor, och kanske någon kon som kan bli julgran. Lägg på fat och när du rullat alla, ställ in i frysen för att stelna ca 30 min.
3. Sätt bollarna på grillspett och låt dem forma en snögubbe. Spettet sätter du sedan i en kruka eller bunke fylld med strösocker.
4. Smält chokladen. Jag tycker vattenbad är enklast att hantera. Då kokar du upp vatten i en kastrull, lägger på en tallrik med chokladen i och låter den smälta medan vattnet puttrar sakta.
5. Doppa popsen i chokladen och ställ tillbaka i sockerskålen så de får stelna, fast inte riktigt. Enklast att dekorera är nämligen när de ‘halvstelnat’. Fast vill man går det också fint att doppa varje del (ögon, hatt..) i smält choklad och fästa på den stelnade snögubben.
6. Bjud dina vänner på adventsfika och låt dem smaka deras första cakepops!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0